بوی بد پا نشانهایاز انواع بیماریهای قارچی در انگشتان و ناخن پا و تا حدی از موارد خجالتآور برایبزرگسالان و کودکان است! اما دلیل اصلی ایجاد آن چیست؟ انواع مختلفی از باکتریها درکف پای ما وجود دارند. این باکتریها از عرق پاها تغذیه میکنند و مواد شیمیایی اسیدیرا آزاد میکنند که دلیل اصلی بوی نامطبوع هستند. علاوه بر باکتری، رشد قارچها درمیان انگشتان پا نیز ممکن است باعث بدبو شدن پا شود.
اگر از روشهایخانگی برای درمان بوی پا استفاده کردید و نتیجهای نگرفتید، متخصص طب سنتی و متخصصپوست و مو در زمینه درمان بیماری قارچی و باکتریایی میتوانند به شما کمک کنند. بامراجعه به صفحه اصلی سایت دکترتو، میتوانید حتی همین حالا برای دریافت نوبت حضوریویزیت دکتر و مشاوره آنلاین اقدام کنید.
بوی بد پا چگونه رخ می دهد؟
بوی بد پا به انگلیسی bad foot odor یا پاهای بد بو، بیماری بسیار رایجی در میان ورزشکارانو بزرگسالان است. دلیل ایجاد بوی بد عرق در پا، رشد باکتریهای بوی بد پا بر روی پوستاست. عفونتهای قارچی مثل بیماری پای ورزشکاران نیز میتواند به بوی بد پا منجر شود.خبر خوب این است که پای بد بو سریع و آسان درمان میشود.
علت بوی بد پا چیست؟
بوی بد پا ناشی ازچیست؟ پاها بیش از هر بخش دیگری از بدن غدد عرق دارند و به همین دلیل عرق بیشتری درپاها تولید میشود. این غدهها در تمام طول روز عرق تولید میکنند تا بدن را خنک نگهدارند و پوست را مرطوب سازند. پای هر کس عرق میکند، اما نوجوانان و زنان باردار بیشترمستعد ایجاد عرق پا هستند زیرا بدن آنها هورمونهایی را تولید میکند که باعث تولیدعرق بیش تر میشود.
افرادی که در محلکار تمام طول روز روی پای خود هستند، تحت استرس زیادی در محل کار هستند و یا بیماریدارند که آنها را مستعد تولید عرق بیشتر از دیگران میکند، دچار تعریق بیشتری درپاهایشان میشوند. به طور طبیعی برخی از باکتریها روی پاها وجود دارند که پس از تولیدعرق در پا، آن را تجزیه میکنند و باعث ایجاد بوی نامطبوع میشوند. اگر فرد کفشهایعرق کرده خود را بیرون آورد و قبل از اینکه کاملا خشک شوند دوباره آنها را بپوشد تولیدو تجمع باکتریها در پا افزایش مییابد.
۱. علت بوی بد پا در کودکان و نوجوانان
این مورد برای بچههاغیر عادی نیست! کودکان و نوجوانان معمولا در طول روز جنب و جوش زیادی دارند و اغلبتمام بدنشان عرق میکند. اما به این دلیل که پاها مدام در کفش و جوراب هستند و خیلیکم نفس میکشند، بوی بیشتری میدهند. برای رفع بوی بد بهتر است به فرزندتان آموزش دهیدکه پاهایش را تا حد امکان تمیز و خشک نگهدارد تا از عفونت و بیماری قارچی جلوگیریکند.
۲. علت بوی بد پا در خانم ها
علت بوی پای زنانچیست؟ علاوهبر رشد باکتری، تغییرات هورمونی نیز میتواند باعث شود که شما بیشتر عرقکنید. به همین دلیل، نوجوانان و زنان باردار بیشتر در معرض بوی بد پا قرار دارند.
۳. علت بوی بد پای مردان
برومودوزیس یا بویبد پا یک بیماری بسیار شایع است. برای افرادی که پاهایشان مدت زمان طولانی در کفش است،به خصوص کارمندان یا پرستاران، این اتفاق رخ میدهد.
۴. علت بوی بد ناخن پا
دلیل بوی بد زیر ناخنشست پا چیست؟ اگر عفونت قارچی ناخن دارید، ممکن است به بوی بد ناخن پا هم دچار شوید.هنگامی که عفونت قارچی در زیر سطح ناخن نفوذ کرده و رشد میکند، میتواند منجر به درد،تغییر رنگ و بوی نامطبوع شود. اگر عفونت قارچی را درمان نکنید، میتواند باعث مشکلاتجدیتری از جمله مشکل در راه رفتن شود.
علت بوی بد ناخن پا چیست؟
اگر عفونت قارچی ناخندارید، ممکن است به بوی بد ناخن پا هم دچار شوید.
۵. بوی بد پا و دیابت
افزایش سطح گلوکزخون، که به عنوان قند خون نیز شناخته میشود، در بیماران دیابتی میتواند به پاها آسیببرساند. همچنین بر گردش خون تأثیر میگذارد که باعث کاهش خون رسانی به پاها میشود.بدون خون رسانی مناسب، زخم و بریدگی در پا دیرتر از زمان عادی خوب میشود، ممکن استعفونت کند یا باعث ترشج چرک و بوی بد در پا شود.
۶. علت بوی بد پا در طب سنتی
در طب سنتی هم علتاصلی بوی بد پا، تجمع عرق و باکتری روی آنها و عفونتهای قارچی مانند پای ورزشکاراناست. برای رفع بوی بد پا در طب سنتی، متخصصان استفاده از حنا، سرکه سیب، ریختن نمکدر کفش و حتی استفاده از تکههای سیبزمینی را توصیه میکنند.
بهترین روش های رفعبوی بد پا کدام اند؟
اگر چه پای بد بویک بیماری رایج است، اما میتواند باعث ایجاد احساس خجالت و شرمساری در فرد شود. خبرخوب این است که رفع بوی بد پا بسیار ساده است. با مراقبتهای روزانه، بوی بد پا ظرفیک هفته کاهش مییابد یا از بین میرود. کلید رهایی از بوی بد پا، قرار دادن مراقبتاز پا به عنوان بخشی از مراقبتهای بهداشتی روزانه است.
درمانهای خانگی معمولابسیار موثر هستند اما در موارد شدید دکتر میتواند درمانهای قویتر تجویز کند. نکاتزیر میتواند بوی پا را کاهش دهد. نکتهی مهم این است که موارد زیر را به طور منظمو با دقت دنبال کنید:
بهترین روش رفع بویبد پا این است که پاها را پاک و تمیز نگه دارید: حداقل یکبار در روز با استفاده ازیک صابون ملایم و یک برس مخصوص پاهایتان را شستشو دهید. بهترین زمان برای انجام اینکار در طول حمام صبح یا حمام عصر است.
پس از شستوشوی پاها،آنها را به طور کامل خشک کنید.
به فضای بین انگشتانپا توجه ویژهای داشته باشید زیرا مکان مناسبی برای تجمع رطوبت و رشد باکتریها است.
حذف پوست سخت و مردهاز پاها با استفاده از سنگ پا یا سوهان: هنگامی که پوست سفت، خیس شود نرم و مرطوب میگرددو به محل مناسبی برای رشد باکتریها تبدیل میشود.
جورابهایتان را حداقلیک بار در روز عوض کنید: اگر در محیط گرم هستید، ورزش میکنید و یا در هر وضعیت دیگریقرار دارید که احتمال عرق کردن پاها بیشتر است، باید جورابهایتان را عوض کنید.
هر شب با استفادهاز پنبه و مقداری الکل پای خود را تمیز کنید، این کار به خشک کردن پاها کمک خواهد کرد.از به کار بردن الکل در مناطق دارای ترک در پوست پا، اجتناب کنید.
با استفاده از لیسترینیا سرکه پای خود را بشویید.
برای درمان عفونت پا به چه دکتری مراجعه کنیم؟
چگونه بوی بد کفشرا از بین ببریم؟ روشهای زیادی برای از بینبردن بوی بد پاهای باقیمانده در کفش وجوددارد که شامل موارد زیر است:
دو جفت کفش داشتهباشید که هر روز یکی از آنها را استفاده کنید: این کار باعث میشود قبل از اینکه دوبارهاز کفشتان استفاده کنید، رطوبت ناشی از تعریق روز قبل به طور کامل خشک شود. همچنینمیتوانید کفیها را از کفش خارج کنید تا خشک شوند. کفشهای مرطوب باعث رشد سریع ترباکتریها میشود (علاقه به بوی پا و بوی کفش میتواند نشانهای از اختلال فوت فتیشباشد).
جورابهایی را استفادهکنید که رطوبت را جذب میکنند مانند جورابهای ضخیم و نرم ساخته شده از الیاف طبیعییا جورابهای ورزشی.
پوشیدن صندل جلو بازدر آب و هوای گرم و پا برهنه راه رفتن در داخل خانه در زمان مناسب، اجازه میدهد پاهاخشک بمانند.
از کفشهایی که تنگهستند و یا ممکن است رطوبت را در خود حفظ کنند اجتناب کنید.
از جوراب و کفشهایمناسب استفاده کنید.
رفع بوی بد کفش بانمک و سیب زمینی
یکی از روشهای طبسنتی برای از بینبردن بوی بد کفش، قرار دادن دو حلقه سیب زمینی به مدت چهل و پنج دقیقهدر هر لنگه کفش است. در این روش سیبزمینیها بوی بد را جذب میکنند. همچنین میتوانیدمقداری نمک را در هر کفش بریزید تا به رفع بوی بد کفش و پا کمک کند.
داروی گیاهی برایبوی بد پا
روغنهای گیاهی یکراه عالی برای بهبودی بوی بد پا هستند. مالش پا با روغن اسطوخودوس یا روغن چهل گیاهمیتواند به از بینبردن بوی بد کمک کند. چند قطره روغن گیاهی را روی پاهای خود بریزیدو مالش دهید. اسطوخودوس به از بینبردن باکتریهای مضر پاهای شما کمک میکند.
درمان بوی بد پا باحنا نیز توصیه شده است. کافی است مقداری حنا را به کف پای خود بمالید یا بین انگشتانپا قرار دهید. البته باتوجه به اینکه حنا خاصیت رنگدهی دارد، بهتر است قبل از استفادهبه این نکته توجه کنید.
داروی گیاهی برایبوی بد پا موثر است؟
روغنهای گیاهی یکراه عالی برای رفع بوی بد پا هستند.
درمان بوی بد پا درتابستان
هوای گرم و پوشیدنکتانی و کفشهای ورزشی در تابستان میزان تعریق پاها را زیاد میکنند. بهترین راه ایناست که از جورابهای نخی استفاده کنید و کفشهای مناسبتری مانند صندل یا کفشهاییکه کاملا پا را نمیپوشانند (کفشهای تابستانی) را انتخاب کنید.
بهترین دارو برایبوی بد پا
برای رفع بوی بد درپا، محلول اریترومایسین یا کلیندامایسین موضعی را میتوان دو بار در روز استفاده کرد.استفاده از پماد کلوتریمازول برای قارچ پا نیز موثر است. البته برای درمان قطعی ممکناست ۳ تا ۴ هفته زمان نیاز داشته باشید تا بو و ضایعات پوستی پاک شود. مصرف اریترومایسینبهصورت خوراکی موثرتر است. البته بهتر است خودسرانه دارو مصرف نکنید و حتما مشاورهدارویی بگیرید.
ژل بوی بد پا
علاوهبر داروهایگیاهی و شیمیایی، استفاده از ژل و دئودورانت هم برای رفع بوی بد پا توصیه شده است.اگر بیماری قارچی یا باکتریایی شدید همراه با سوزش و عفونت دارید، با صلاحدید پزشکمیتوانید از ژل و دارو یا بهترین پماد برای بوی بد پا که در بازار موجود هستند، استفادهکنید.
اسپری برطرف کننده بوی بد پا
یک درمان ساده برایدرمان بوی بد پاها استفاده از ضد تعریق یا اسپری روی پا است. از اسپریها در زمانیکه پاهایتان خشک است استفاده کنید:
استفاده از اسپریضد قارچ پا و پودرهای درمانی پا، یک بار در روز، جهت کاهش بوی بد پا مفید است.
قرار دادن کفی خوشبوکننده و بوزدا در کفش باعث کاهش بوی بد پا میشود.
اگر نیاز دارید بهسرعت بوی بد پا را کاهش دهید، میتوانید از اسپریهای ضد عرق یا اسپری خوشبو کنندهیپا استفاده کنید.
از صابون ضد قارچو صابون ضد باکتری استفاده کنید.
منبع
https://doctoreto.com/blog/bad-foot-odor/- یکشنبه ۲۱ آبان ۰۲ ۰۹:۴۲
- ۳۲ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر